fredag, december 3

Mina kjolar!!

Sömnad, sömnad, oh ljuva sömnad!! Första delen av kursen handlade mycket om vävning, stickning, virkning, broderi, knyppling mm men de senaste veckor har sömnaden varit på tapeten till min stor glädje. Och vi började med kjolar. Vi får lära oss mönsterkonstruktion, dvs rita egna mönster och sy upp efter våra egna mått, göra mönsterändringar osv. Hur kul som helst, lite småklurigt men väldigt roligt.

Jag har gjort två kjolar, dvs ritat mönstret själv och sytt upp den själv, man det fattade ni säkert... Den första svarta är lite svår att se på bild men den är en enkel, något utställd kjol i kraftigare svar bomullstyg. Har en bredare besparing, dragkedja i sidan och dekorationsknappar över. Det man inte ser är broderiet som jag gjort på kjolen, även det i svart.

Den blommiga gjorde jag eftersom jag inte blev helt nöjd med passformen på den första. Gillar verkligen tyget och är jätte nöjd med modellen. Tror det blir fler liknande kjolar fler färger och mönster.


Jag vill bara tillägga att det är eknomiskt att sy till sig själv också! Materialkostnaden för den svarta var ca 120 kr och den blommiga säkert inte mer än 50lappen...

Nästa projekt är byxor, något knepigare tror jag... Men, detta är en utmaning jag gillar!

2 kommentarer: