söndag, oktober 9

Att sticka med två färger samtidigt...

...var något nytt för mig. Jag har velat testa ett tag och nu har jag gjort slag i saken eller vad det nu heter. Jag har liksom fått upp ögonen för mössor, vantar och strumpor i gamla nordiska mönster och de är ofta två färgsstickade. Men innan jag ger mig på sådana mönster ville jag först testa något enklare.

Garnet är ett två-trådigt ullgarn, svensk ull. Lite för sticksigt skulle det nog bli om jag gjort en halsduk av samma garn men som vantar och sockar passar det utmärkt. Så här blev den första vanten som nästan är klar.


Den gröna tråden sitter där tummen så småningom ska komma på plats.
Vänder man den ser det ut så här på insidan av vanten.


Tack vare att de två trådarna hela tiden löper med blir vanten lite tätare och varmare än om jag stickade med enkelt garn. Det gör också, insåg jag, att vanten blir ganska stum. Tanken var att det skulle passa en man, men det är frågan... Då får det bli en man med långa, väldigt smala fingrar... Vem som nu ska få vantarna då jag är ganska säker på att de inte kommer att passa vare sig min far eller min bror är ännu inte klart. Men någon kommer att få ett mjukpaket att öppna, var så säker!

2 kommentarer:

  1. Vad fint! Jag är också sugen på att sticka med två färger och köpte faktiskt garn för ett litet tag sen. Har du sett det här mönstret? http://chiliflingan.blogspot.com/2011/09/sommarang-aka-summer-meadow.html

    De ska jag ge mig på tänkte jag!

    SvaraRadera
  2. Fin vante! Tummarna är det tråkigaste att sticka tycker jag...

    Ha en fortsatt trevlig kväll!

    SvaraRadera