lördag, oktober 16

Bilderna får tala.

Med hjälp av lite glass och te tänkte jag nu uppdatera bloggen lite. Men först några tips...

:Ilsefin:
En jättefin blogg om bland annat stickning. Väldigt inspirerande!!
Precis när jag flyttat hit var jag iväg en sväng till Linköping en lördag, gick förbi en kyrka som de gjort till café och tänkte inte mer på det. Sen var jag inne och läste Ilsefin, det här inlägget närmare bestämt. www.webtrotter.se/ilsefin/2010/09/18/myspaus - eftersom jag inte fattar hur man länkar så får in klippa och klistra... sorry. Och gör det! Klipp och klistra så får ni se hur fint det är inne i den där kyrkan! Har nu varit där 2 gånger och fler kommer det att bli. Idag satt där en man vi flyglen och spelade medans jag drack mitt te och åt min passionstårta och lästa, tittade på människor och njöt av att få vara där igen.

:Rakt in i solen:
Ytterligare en pysslig och begåvad människa som delar med sig av vad hon sysslar med. Och är ni inte äckelmagade som vi säger i Skåne så är även Rakt in i Solen värt ett besök, hon har nämligen dokumenterat ett litet äventyr som hände på vår studiedag då jag, trots att jag är tjänstledig fick agera sjuksköterka.
Henne hittar ni på den här adressen: http://raktinisolen.blogspot.com/2010/10/temadagen

Ska jag erkänna börjar jag nog bli lite beroende av secondhand shopping... det är lätt att motivera sådan shopping men hur man än vänder och vrider på det är det ändå shopping, och kanske inte alltid nödvändig. Men jag måste ändå visa vad jag hittat.

En tröja i Shetlands ull... hmm... tänkte jag i affären, det kan ju bli ett par vantar, kanske ett par inneskor om jag tovar den. 40 grader sa min lärare, 60 grader sa jag, för att vara på den säkra sidan liksom. Resultat: från en strl 42 till en som är mellan 4 och 2 år!! och ca 1 cm tjock. Denna tröjan kan stå för sig själv helt enkelt.Skolan hade loppis förra helgen. Vad jag verkligen, verkligen ville hitta var en vinterjacka. De kostar ju så fasligt mycket om man ska köpa en ny. Titta vad jag hitta!! Vid det första bordet direkt innanför entrén!


Jag kunde ju inte gå därifrån utan detta fina fat för 5 kr.


Sen har vi ju mina tradera fynd som jag bara måste visa upp med, för de har sån potential att bli något riktigt fint. Ett lapptäcke kanske, en sommarklänning, en vinter sjal mm. Bara fantasin sätter gränserna...1 kommentar:

  1. Tack för dina fina ord!
    I helgen provade jag också stadsmissionens passionstårta - jättemumsig!

    Hoppas att du har det bra på textillinjen!

    SvaraRadera