tisdag, september 13

Materialet inhandlat, produktionen igångsatt

Tisdag och symöte: Välkomna!!

Ni vet hur olika dofter får en att känna olika saker. Förra veckan plockade jag upp ett nystan ullgarn från min garnkorg. Ett nystan som jag själv varit med och växtfärgat för ett år sedan. Och, hör och häpna, det luktade ull, så som det ska lukta, får liksom. Inte som de ullgarner som är superwash-behandlade och inte luktar något. Och till min stora förvåning spred det sig en sån trygghetskänsla inom mig när jag stod där och sniffade. Visste inte att ull och trygghet hade en koppling för mig...

Som jag tidigare nämnt kommer detta att bli en höst i stickandets tecken. Mjuka klappar under granen i år. För att hinna med allt jag vill göra behövde jag sätta igång i tid. Så jag begav mig till Grunnebogarn förra veckan och sniffade garn och fick med mig några härvor hem.Kände mig tacksam när jag kom hem över att ha hittat en garnvinda i en secondhand butik i början av sommaren, en tillsynes oanvänd från Glimåkra, fina grejer! Nån sån här som nystar garnet till en har jag inte än så jag fick fint nysta själv. Tog sin lilla stund med i sällskap med Owe Wikström i sommar i P1 som sällskap var det hur angenämt som helst.
Tanken är att det av garnet ska bli några par vantar samt lite sockar. Tänkte försöka mig på lite mönsterstickning. Har inte gjort detta tidigare. Hur det blir får jag återkomma med senare.


Till symötesdeltagarna: Vad ingår i ett babypaket egentligen?

3 kommentarer:

 1. Å, jag förstår precis vad du menar med den där trygghetsdoften av garn! Vilket fynd du gjorde i garnvindan!

  Bra fråga, den om vad som ingår i ett babypaket - jag ska ställa frågan till Anna på Kyrkkaffebloggen så att jag inte gissar fel. Återkommer!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera
 2. Ull luktar så gott. Min mamma hade en garnvinda som jag inte ville ha. Det ångrar jag idag.

  SvaraRadera
 3. Visst är det härligt med garn! Jag vill också lukta och känna och klämma. Jag hittade en begagnad nystmaskin som jag använder ihop med min URgamla garnvinda - jätteskönt. Fort och lätt går det.

  SvaraRadera