tisdag, september 6

Soffans nya kläder

Ända sedan jag köpte min kökssoffa har jag tänkt att jag skulle klä om den. Ideerna har varit många och valet av tyg likaså. Ett tag tänkte jag sy ett "lapptäcke" a la Underbara Clara och klä den med, sen tänkte jag klä den med ett tyg med ett broderat litet meddelande på. Och idag, ja, idag så bara hände det. Jag var inspirerad, tyget hade rätt mått, passade precis att sträcka över kanterna och det blev inga spill bitar. Det bästa är att det var inte särskilt svårt. Insåg precis att det kanske kan sticka upp en spik här och där men förhoppningsvis inget som sätter sig i ändan på folk.

Allt som krävdes för detta klädbyte var ett stycke kökssoffa:



En bunt med tyger i tilltalande färg och mönster:



Sen börjar arbetet med att befria soffan från dess gamla klädsel.



Som visst visade sig bara vara ett överdragsplagg. Under det brun/vit rutiga tyget fanns ett äldre, fint, men ack för slitet tyg så arbetet fick fortsätta. På med det nya tyget med hjälp av spik, hammare och ren muskelkraft.



Tada!! Så här ser den ut! Lite naken va? Kom på att några kuddar till skulle sitta fint. Dessutom lite skönare för ryggen.



Sagt och gjort...





Sist men inte minst, Kitchen by night.



Ps. Soffan är köpt på second hand och tygerna med.

11 kommentarer:

 1. Ljuvligt Maria! Jag vill komma och mysfika i det här fina köket!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Välkommen Lisa och Lisa :-)

  SvaraRadera
 3. Å vilken härlig färg på tyget. Så fin soffan blev med kuddar och allt.

  SvaraRadera
 4. Vad fint det blev! Jag älskar såna där mysiga ställen som man kan krypa upp i framåt kvällen. Särskilt mysigt är det ju nu när det börjar bli höst!

  SvaraRadera
 5. Å va jag vill komma och fika hos dig!!! Gärna i vinter då det är alldeles mörkt och kallt ute.. =) Så underbart mysigt och hemtrevligt. Riktigt fin färg på sitsen och kuddarna. Bra gjort det där!

  Kramar!

  SvaraRadera
 6. Snyggt! Själv använder jag häftpistol till att klä om min gamla ärvda kökssoffa =) Just nu är den täcket med ett av försvarets gamla draglakan, tyvärr har det gått sönder men det är ju bara att laga..

  SvaraRadera
 7. Häftpistol hade nog varit smidigare men nån sån äger jag inte så jag tog vad jag hade :-) Det ska till extra inspiration för att laga saker så är det bara Mylla!

  Tack!

  SvaraRadera
 8. Vilken fin kökssoffa du fått tag på, precis en sån som jag önskar jag haft plats för!

  SvaraRadera
 9. Det får du jättegärna! Jag blir bara glad :-)

  SvaraRadera
 10. Jättefint, vill också ha en kökssoffa. :-)

  SvaraRadera