fredag, juli 22

Min virkade sängmatta.

Visst är det en ganska skön känsla att ha något mjuk och gosigt att sätta ner fötterna på när man kliver ur sängen? Inte livsviktigt på något sätt, många gånger glömmer man till och med bort att känna efter men häromkvällen när jag skulle lägga mig dröjde jag mig kvar på mattan med fötterna, riktigt körde ner tårna i den och det var precis så där som jag föreställt mig att det skulle vara.

Mattan är virkad i stränggarn, bomull skulle jag tro att det är. Stränggarn är garn som består av en massa trådar ihop. De är liksom inte tvinnade runt varann utan ligger längsmed kan man säga. Mitt garn var inte enfärgat utan melerat i flera olika grön/blå nyanser. Hittade det i skolans garn förråd och om jag förstått det rätt så brukar stränggarn användas mest i vävning, i ripsvävar eller mattvävar. Men det funkar att virka med också! Dock ganska tungt!! Använde mig av virknål 9 och en hel massa armmuskler.

Jag började virka en rad med luftmaskor som jag sen virkade runt, runt så att den blev oval, eller mer rektangulär kanske. Lekte mig fram med fasta maskor och luftmaskor.
Kan allt tänka mig att virka nån mer matta i framtiden, nån lite större. Har kollat mig för och stränggarn finns i något tunnare kvalitet också, kräver kanske inte lika mycket armstryka..

1 kommentar:

  1. Åå, jag kommer ihåg när du hittade stränggarnet i skolan. Det var fina tider det! :) Jag ska virka en stor rund matta av mattrasor att ha som du vid sängen, jag har nu virkat fyra små runda sittdynor till min snart alldeles egna lägenhet :)

    SvaraRadera