onsdag, juli 20

Tradera och jag, jag och Tradera

Jag måste erkänna... jag är sååå förtjust i Tradera. Detta kommer nog inte som en överraskning för mina f.d. klasskamrater i Vadstena. Många av mina favorit tyger har jag fyndat på tradera, flera av mina favorit kläder också för den delen.

Det har varit lite skralt mellan besöken den senaste tiden. Vi har liksom inte haft så mycket med varann att göra. Men förra veckan tyckte jag att det var dags igen för ett besök. Jag menar, man måste ju hålla kontakten! Och Tradera gjorde mig inte besviken denna gången heller. Det brukar vara så att jag ser något som tilltalar mitt öga och direkt dyker en idé upp i mitt huvud. Så även denna gången.

Jag är nu den lyckliga innehavaren av detta fina tyg. Hela 4 m långt är tygstycket.


Kan ni också se klänningen jag vill sy framför mig? Den liksom finns där framför mig när jag blundar.

Nästa fynd behöver man inte lika mycket fantasi för att föreställa sig vad det ska bli.

Raggsocksgarn i olika färger kommer helt enkelt att bli randiga raggsockar. Något jag förbrukar en del på vintern, ja inte just randiga, men raggsockar. Och de jag köper varar aldrig en hel säsong utan att gå sönder i hälen, hoppas på lite bättre kvalitet om jag stickar dem själv.


Nu väntar jag bara på att paketen ska dimpa ner i min brevlåda!!

2 kommentarer:

 1. Man kan sticka förstärkt häl. Jag gör det under själva hälen där man sliter mot golvet. Håller längre då. Sen får man väl bli duktigare på att stoppa strumpor. För har man gjort dom själv är de väl värda att ta vara på. Jag läste ett tips nånstans att man ska stoppa INNAN det blir hål så är det mkt lättare. Jag har ett par liggande som det har varit nästan hål i under 2 års tid nu. Bara väntar på att stoppas.

  SvaraRadera
 2. Ett litet mönster tips på förstärkt häl. Oftast gör de det baktill där skon ligger an mot hälkappan men jag har inte skor på mig inomhus och sliter därmed inte mina sockar baktill untan undertill men det går ju att använda samma teknik för det. Fast då bara en liten bit så hälen täcks och kanske även trampdynan framtill. Man får testa sig fram.
  http://guinstuff.blogspot.com/2009/05/knitting-reinforced-heel.html

  smart från Knitty....
  http://knitty.com/ISSUEsummer08/FEATsum08TT.html

  En del stickar med en vanlig sytråd ihop med det vanliga garnet men det tyckte jag var knepigt att få till. Nån annan jag läst o har lagt till ett vanligt tunt virkgarn. Knittys tips har jag aldrig testat men det ser ju smidigt ut så det gör jag nog nästa gång det är dags för sockor.

  SvaraRadera