lördag, juli 2

De där mormorsrutorna...

De där mormorsrutorna har nu blivit några stycken. Närmare bestämt 20 stycken. Egentligen borde jag kanske göra några fler men jag har planer på en bård runt om istället som ändå gör filten något större. Och sen är den ju till en liten bebisplutt och de är ju inte så stora heller.

Jag satt och klurade på hur jag skulle få ihop rutorna, sökte en massa på nätet i morse hur man kan göra men bestämde mig sen för att börja montera ihop dem genom att sy med langett stygn på baksidan. Ett + med det är ju att man tydligt ser vilket som är rät- och avigsidan! Kan ju också ses som något negativt förståss. En annan sak är att det går ganska fort. Och den blivande modern ska komma på besök i veckan så då vill jag gärna ha filten redo att överlämnas.

Vad sägs? Själv tycker jag det blir ganska gulligt.
Jag måste bekänna att även om jag föredrar naturmaterial när jag virkar, stickar och väver så är de flesta garnerna här av syntet material. Det är bara det rosa garnet som är ett ullgarn. Det vita är också lite speciellt, det är gjort av återvunna pet-flaskor. Så uppfinningsrikt och vilket vettigt sätt att ta vara på plast på.

1 kommentar:

  1. Snygga färgkombinationer! Mormorsrutor är beroendeframkallade.

    SvaraRadera