tisdag, juli 19

Bröllop att gå på... (och mitt bidrag till Tisdagens symöte)

Och det är något i mig som tar emot när det gäller att köpa presenter nu för tiden. Jag vill mycket hellre göra dem själv. Om det så är födelsedagar, bröllop eller julklappar så vill jag göra dem själv. Göra något som har en anknytning till personen eller personerna ifråga, som blir personligt helt enkelt... Om det sen alltid uppskattas eller inte kan jag ju inte riktigt svara på :-) Alla kanske inte har samma smak som mig... Ja, inte vet jag, men presenter får dem i alla fall!

Så nu var det ett bröllop till, bara en vecka efter det andra jag var på där jag sytt klänningen. Min kusin Ulrika och hennes Håkan. I present fick dem två kuddfodral sydda av ett gammalt fint lakan med spetsbård av god kvalitet jag hittat på Pingstkyrkans Secondhand här i Uddevalla. Jag sydde i dragkedjor i nederkanten på dem. Sen broderade jag datumet för den stora dagen på det ena kuddfodralet och deras initialer på det andra. Jag använde mig av kedjestygn när jag broderade, ganska korta stygn. Har tidigare broderat med stjälkstygn men tyckte resultatet blir finare nu.

Återbruk blandat med ett mått kreativitet och ett mått gammaldags tradition blir i slutändan två ganska söta kuddfodral.


De gifte sig i samma kyrka där flera dop i släkten tagit plats, konfirmationer, bröllop och begravning. Så det känns lite som vår släktkyrka på något sätt. Det var fint att se henne gifta sig där.


Och sen hade det ju utlovats buffé efteråt, tillagad av ingen annan än brudgummen själv och den var helt fantastisk! Och dansen!! Det fanns dessutom ett stort gäng mer eller mindre galna släktingar att dansa med. Allt som behövdes för en lyckad kväll!

Jag tror inte glädjen går att ta miste på :-) Tack Ulrika och Håkan för en mycket trevlig fest som kändes som Ni!

6 kommentarer:

 1. Vad fint det blev! Det är alltid kul att få saker som man kan använda. Dessutom blir ju örngotten fina minnen :)

  SvaraRadera
 2. Jättefina örngott. Håller med om att det är roligare att göra presenter än att köpa.

  SvaraRadera
 3. Otroligt fina örngott. Blev jättebra med dragkedja också. Känns lite modernare än med knytband. Det där var en bra idé, att köpa ett fint lakan och sy örngott av.

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Vilka vackra örngott du sytt! Väldigt fin gåva för brudparet att bevara som minne också!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera
 5. Örngotten som du gjort, sydde du fast blixtlåset själv?! :D Du ser att man älskar osynligt blixtlås efter ett tag :DD hihihi Kramar Lina L

  SvaraRadera
 6. Jag gillar verkligen osynligt blixtlås Lina men det är det inte på örngotten :-) Ta en extra titt så ser du att det är vanligt blixtlås. Jag sydde själv dit dem, blixtlåsen alltså. Blev nöjd med resultatet. Oh, vad jag ser fram emot att ni snart kommer!!!

  SvaraRadera