tisdag, maj 24

En långklänning till sommarens bröllop kanske?

Vilket kap!! En långklänning till sommarens bröllop kanske?

Häromveckan köpte jag ett tyg på tradera. Det var 150 x 250 cm stort. Till det ringa priset av 32 kronor!! Och, porto tillkom med 45 kr, men ändå, sammanlagt 77 kr. Inte så pjåkit alls!!!

Och igår em och idag har jag sytt, och sytt och sytt lite till och det har resulterat i en super härligt långklänning. Självförtoendet var inte det bästa när jag satte igång efter en långdragen dust med en korsett som nu har fått finna sig i att bo på hyllan ett tag tills jag orkar ta tag i den igen. Jag litar på att inspirationen kommer att komma nån gång... Så jag var lite rädd att det skulle gå galet med denna också, men tack och lov så har vi ju en troppen lärare som kommer med goda råd och synpunkter. Hon är bäst!

Det är roligt så här i slutet på terminen, när alla projekt som är obligatoriska är färdiga, att det går lite snabbare nu. Det kan dels bero på att man har fått sig lite ny kunskap och vana och dels på att nu blir det inte alltid mönsterkonstruktion i stort och smått, provplagg sys inte i samma utsträckning osv. Denna klänningen har jag inte ritat en enda mönsterdel till och ändå blev det så bra! Lustigt!!

Eftersom klänningen precis blev färdig är den ännu inte fotodokumenterad, men jag kunde inte låta bli att skriva om det redan :-)

Så här såg tyget ut förresten.


På återseende, då med klänningsbilder.

1 kommentar:

  1. Oh, jag har knappt hunnit se hur den blev. Men perfekt mönsterpassning hade du allt! :D

    SvaraRadera