onsdag, maj 4

Ett tyg och oj så många användnings områden

Det var ett tag sedan den "grafiska klänning" blev färdig men jag har inte fått till det riktigt med att ta bilder på den på, på mig alltså. Men idag tog jag tillfället i akt, grabbade tag i mästerfotografen Emelie och i den lilla smygexhibitionist inom mig och så fick vi till några bilder. Som sagt, det där med att posera är inte riktigt min grej men vadå, skrattade gjorde vi!


Det roligaste med detta tyget är som ni ser att det är rester av gardinerna som sitter i kopieringsrummet på skolan. Och även min kära klasskamrat Pernilla hade varit uppe på vinden och tagit samma tyg. Jag var faktiskt med när hon gjorde det men hade inte en tanke på det när jag nån vecka senare gick upp och hämtade till mig själv med... Knasigt... Det är hon som gjort den underbara shopping väskan! Vem skulle inte vilja gå och storhandla med en sån väska!?!

Konstruktion av klänningen:
Utgick från mönster på helskurenklänningen, gjorde den något A-linje formad. Infodringar i ärmhålorna. Knäppkant istället för dragkedja och en stor puffig krage som jag vikt ner något på bilderna. Fållen är fållad med häxsöm, dvs syns inte alls från utsidan.


My new 60's dress! Made from fabric I found in the attic. As you can see, I'm not the only one who found some there! My classmate Pernilla also got some and made the fabulous shopping bag. The fabric was originally left over from making the curtains in the photos. Amazing how one piece of fabric can be used for so many things!! I know I'm not a star at posing, but we had a laugh taking the photos :-)

3 kommentarer:

  1. Underbart! Så snygg och cool du är!

    SvaraRadera
  2. hihihi Du är ju alldeles underbar med ditt fina leeden. sötnos!! :DDDD Fin fina bilder!! :))// Lina L

    SvaraRadera