söndag, mars 20

"Den Blommiga"

Klänning nr 2 till mig själv har som jag tidigare nämnt fått arbetsnamnet "den Blommiga klänningen" Det är så jag skiljer mina mönster och modeller åt. "Den Svarta", "Den Blommiga" och ni kommer längre fram att få bekanta er med "Den Rutiga" men jag har inte börjat med mönstret på den än. Gemensamt för den blommiga och den rutiga är att tygerna är second hand fyndade. Den ena var en duk och den andra en gardin!

Men fokus på blommigt just nu. När jag tittar ut genom fönstret ser jag fortfarande snö och en frusen Vättern. Hör talat om exotiska ting som snödroppar, lökar som tittar upp ur jorden, barmark osv men än har det inte kommit hit. Eller så ligger det där gömt under snötäcket. Då kan man frossa i blommer på annat håll... Förslagsvis i detta tyget!!
Det var kärlek vid första ögonkastet! Jag kan vara ganska mesig med vad jag klär mig i, tar sällan ut svängarna men jag tycket nog att det svänger lite om detta tyget i alla fall! Ritade mönstret i veckan, tvättade tyget i fredags och idag var det dags att sätta saxen i det.Valde en färg ur bladet för att bryta av med vid midjan, kan vi närmare eftertanka tycka att det var lite mesig färg på det. Men om jag sätter några klädda knappar i samma färg på klänningen så kanske jag kan få till det ändå.
Så här ser den ut så här långt.


Ganska figursydd klänning, V-ringad fram, ännu mer v-ringad bak. Osynligt blixtlås mittbak ska dit, samt en kort ärm och så ska den helfodras... Detta fodertyg... Håll tummarna att jag inte blir galen på kuppen!

(This is the second dress I'm making for myself. It's my own pattern as well. The fabric is bought second hand, used to be a curtain! I LOVE LOVE LOVE IT! It's not finished yet, still needs lining, an invisible zipper and maybe a few buttons... not sure yet)4 kommentarer:

 1. Snyggt! Kul att få se klänningen man själv fick va med och diskutera utformningen av, nu ta form! Men det är galet vad du sprutar ur dig alster av olika slag. Jag är fascinerad. /Anna

  SvaraRadera
 2. Du är så produktiv Maria. Inspirationen flödar som vanligt. Den är för övrigt jättefin. Gillar det blommiga tyget/ Lina

  SvaraRadera
 3. Maria, the dress looks amazing so far! It's the perfect thing for spring..!
  xoxo Nara

  SvaraRadera
 4. Har du inte sett snödropparna? De har ju tittat fram vid väggen... :-)

  SvaraRadera