måndag, mars 21

Screentryck igen.

Är det något jag fastnat för som jag inte testat tidigare så är det screentryck. Eller det är en sanning med modifikation, det är jag mycket jag fastnad för som jag inte testat tidigare som vävning och virkning till exempel.

Screentryck är så roligt! Har skrivit något inlägg om det tidigare. Vi har en eftermiddag i veckan där vi får välja ett ämne vi ska hålla på med en halv termin sen byter vi igen. Jag har haft turen att få screentryck i två sådana omgångar. Annars får vi bara trycka 2 dagar sammanlagt på hela året men nu har jag fått trycka en gång i veckan i över 15 veckor. Passar mig alldeles utmärkt! Funderar på hur jag ska kunna fortsätta med detta när skolan är slut, tror det kan blir lite knepigt att få till tyvärr.

Denna terminen har jag tryckt en hel massa träd. Jag ritade ett eget tryck som jag sen rapporterade. Så istället för att bara vara de tre träd som jag ritade från början ser det nu ut som om de hänger ihop... hänger ni med vad jag menar?Ursprungstanken var att träden skulle vara gröna och sen skulle jag trycka fåglar som satt i träden en annan färg så det blev ett tvåfärgstryck. När jag skulle göra detta nu i veckan så var det nån vajsing med ramen så det läckte liksom färg där det inte skulle, så inte nog med att jag fick fåglar i träder, jag fick en hel massa prickar överallt... Inte alls som det var tänkte, jag struntade därför i fåglarna helt enkelt... Sorgligt men sant. Får väl brodera dit nån om jag tvunget ska ha en liten pippi.


Funderar på om det ska bli väskor eller kanske kuddfodral. Den som lever får se.
Förutom träd jag gillar jag verkligen kartor. Gillade verkligen geografin i grundskolan, karta efter karta efter karta men skulle lära sig... Oh, vad häftigt jag tyckte det var. Och jag är fortfarande fascinerad! Kan fastna med en kartbok hur länge som helst. Så vad bättre att trycka då än en världskarta! Och i guld dessutom, kan ju inte bli bättre! Två goda ting...


Kanske kan verka aningen pretto med texten från U2 men jag tycker den är så bra!!
Och med tanke på hur världen ser ut... vi kanske behöver påminnas mer än en gång att vi är alla människor, med ett ansvar för varann.(Screenprint is one of my favourite techniques. It's s much fun but unfortunately it will be a bit difficult to continue with when I'm not in school anymore. And I like trees... and maps... so what better things to print. The trees a drawn by my self. I was suppose to print birds sitting in the trees as well but when I was gonna do it last week there was something wrong with the screen so not only did I get birds I aslo got lots and lots of little dots that I did not want so if I really need a bird I guesse I have to embroider it. Maps I love! Loved them in school and can still find myself fascinated, stuck in an atlasbook :-)

And considering what the world looks lika today, I thought we could all use a reminder...)

1 kommentar:

  1. Ååh vad du är poetisk! <3 = ) kram!! //Lina L

    SvaraRadera