lördag, mars 5

Mer virkning...

Just nu känns det som om det är virkyra i klassen. Den sista veckan har i alla fall tre personer suttit och virkat sjalar och så klart så smittades även jag.

Kollade runt på sidor som www.ravelry.com och www.garnstudio.se där man kan hämta hur mycket inspiration som helst. Fantastiska hemsidor om man känner för ett nytt projekt eller bara imponeras av hur duktiga och kreativa andra människor är. Jag har ju fortfarande inte fattat hur man länkar i ett inlägg men annars finns dem i spalten här till vänster om ni vill in och kolla lite.

I alla fall, på Garnstudio hittade jag den här sjalen. Vill ni kolla närmre på mönster så är det bara att leta efter DROPS design: Modell nr N-132.


Jag har aldrig varken stickat eller virkat efter diagram förut men tro det eller ej, det funkar faktiskt. Det är en sån skön känsla när man lär sig något nytt som man inte trodde att man skulle kunna lära sig, och det var inte ens svårt. Kan ju va så att det är ett väldigt lätt mönster men vad då då... Då är det ju en bra början eller hur!?

Jag virkar den i ett mjukt ullgarn som jag köpt i en jättehärlig garnbutik, Ull & Garn inte långt i från Vadstena. Verkligen värt ett besök om man har vägarna förbi. Väldigt trevlig och hjälpsam människor och de har dessutom stickcafe och olika temadagar där man kan testa och lära sig en massa. Kolla in deras hemsida med www.ullochgarn.se

Efter en kväll med På spåret och Skavlan har jag kommit så här långt


Det är beroende framkallande.

2 kommentarer:

  1. Vilken fin sjal du håller på att virka! Härlig färg. Ha en fortsatt trevlig helg.

    SvaraRadera
  2. Tack! Det var det garnet jag köpte när du var nere och vi var på Ull och garn. Bra köp!

    SvaraRadera